Salsa i Norge

Som en kald liten befolkning oppe i nord skulle man ikke tro at salsa var noe for oss nordmenn. Det mest latinske vi har er fredagstacoen vår, og nordmenn er et stivt skigående folk uten rytme i kroppen. Det er ingenting som tilsier at vi er salsadansere. Men der tar man fort feil!

Hovedsakelig i hovedstanden vår, Oslo, har salsatrenden vokst de siste årene, og vi kan finne mange spor av det rundt om i byen. Det er flere ulike danseskoler rundt om i Oslo som tilbyr dans i hverdager og i helger på alle ulike nivå. Salsakompagniet er kanskje Oslos største danseskole med fokus rettet på salsa, men andre skoler som Danseløvene har også flere kurs som beboere i Oslo og omegn kan melde seg på. Flere av kursene holdes over en kort time, eller som et helgekurs. Dette er en perfekt måte å finne ut om salsa er noe for deg.

På siden komogdans.no kan du holde deg oppdatert på andre salsakurs som blir arrangert rundt om i landet. Denne siden er ikke eksklusivt for hverken Oslo eller salsa, og etter noen raske søk finner du nok noen dansekurs som kan passe for deg og din livsstil.

Salsakompagniet – Norges største salsaskole

Salsakompagniet er uten tvil Norges største danseskole for salsa og annen dans fra Latin-Amerika, lokalisert i Oslo. Hos Salsakompagniet er det ikke forventet at du kan noe om salsa fra før, og det er ikke nødvendig å ha med seg en partner til timen. Her kan både sjenerte nybegynnere og vågale erfarne trives og forbedre sine ferdigheter innenfor dans. Salsakompagniet holder kurs på alle ulike nivåer, arrangert av Norges fremste instruktører. Du har kanskje sett noen av disse danserne på TV-programmer som «Skal vi danse», «Norske talenter» og «Stjernekamp».

Hos Salsakompagniet har alle muligheten til å komme innom for en gratis prøvetime. Dette er uten binding og du trenger ikke å melde deg på i forkant. Du kan kun dukke opp i lokalene på Åpen Scene, Torggata 16, Oslo. Meld deg på ved oppmøte og kos deg med en spennende time med dans og moro.

Fordelen med Salsa

Det er ikke kun «Skal vi danse» vi kan takke for at salsa i Norge har vokst til å bli en dans mange underholder seg med. Salsa har mange gode fordeler som å holde kroppen i gang, få opp pulsen, forbedre kroppsholdning og -kontroll, og å gjøre seg selv mer bekvem med kroppen sin. Salsa er ikke bare en krevende sport for kroppen. Selv hodet må trenes for å rekke å gjennomføre alle stegene, og for å tørre å gi av seg selv. Spesielt for oss i kalde strøk kan salsa være en genial måte å holde musklene og leddene i gang gjennom vinteren.