Salsa for nybegynnere

Salsa for nybegynnere er en danseform som det faktisk er lett å komme i gang med selv om man ikke har danset til disse rytmiske tonene tidligere. Det kreves ingen forkunnskaper til dansearten; bare lyst til å lære å danse. Og ikke minst trenger man ikke å ha en dansepartner med for å lære seg dansetrinnene. Dette er en dansestil som det også er mulig å lære alene, men sosialt sammen i en dansegruppe.

Lær salsa på 1-2-3

Mange som begynner å danse salsa starter ofte med den kubanske salsa, også kjent som casino. Det er en dans med utgangspunkt i åtte trinn eller steg, men som nybegynner begynner man faktisk på steg tre som er å sette venstre fot frem, og la den høyre hvile, deretter legge vekten over til høyre fot og flytte venstre fot tilbake. Etterpå står man med vekten på høyre fot, eller vekten på den og bytter deretter, og gjør det samme med andre fot.

Når man ser andre danse salsa ser man ofte hurtige rytmer og mange bevegelser, og det kan virke som om det er mange dansetrinn å forholde seg til. I nybegynner salsa lærer man de grunnleggende dansetrinnene som ikke er så kompliserte som man tror, samt man lærer å bevege mage og hofter etter rytmen. Det gjelder å telle til tre: Sett høyre fot til siden på takt 1, løft venstre hæl opp og ned på takt 2, og flytt den høyre foten inn på midten igjen på takt 3. Deretter gjør man det samme med venstre fot i tre takter, mens man lærer å svinge hofter og mage i flytende bevegelser. 1-2-3!

Delta på nybegynnerkurs

Ofte går nybegynnerkurs over helger, og er intensivkurs som ikke nødvendigvis tar så mange timer. Men det er også selvfølgelig mulighet for å bruke lengre tid på nybegynnerkurset før man går videre – bare for å føle seg trygg på trinnene og rytmen i kroppen. Det finnes mange gode nybegynnerkurs i salsa, så her er det bare til å melde seg på, lære å danse til livlige rytmer og ikke minst komme i god fysisk form på en gøyal måte.

Fordeler med salsa

Det er mange fordeler med å lære å danse salsa. For det første er det en artig og levende dansestil hvor hele kroppen blir tatt i bruk, og man trener opp mange muskler med alt fra skuldre til armer, hofte, mage, lår og ben i aktivitet. Det er også veldig sosialt å danse, og man holder ikke minst hjernen litt i aktivitet med å koordinere de ulike dansetrinnene. Det er bare fordeler med å begynne; ta de første små nybegynnertrinnene i salsa og rett og slett ha det gøy!