Hva er World Salsa Championships?

«World Salsa Championships» er en rekke salsakonkurranser som holdes rundt om i verden. Her samles salsaeliten seg for å konkurrere om sjansen til å vinne tittelen som verdens beste salsapar. De konkurrerende blir dømt på en rekke områder, som rytme, takt, samarbeid, forarbeid, stil og mange andre. Det å bli best i verden skal ikke være noe lett, og flere av de konkurrerende parene har jobbet sammen i samtlige år. Det er flere konkurranser som hevder at de er de som er den ekte verdenscupen for salsadans. Noen av de største «Salsa Championship» er listet opp under.

WSF World Salsa Championship

For WSF World Salsa Championship reiser hele salsaeliten til Miami, USA. Her arrangeres den årlige konkurransen som ble startet i 2002. Organiserende er ingen andre enn Laura og Isaac Altman, grunnleggerne av World Salsa Federation (WSF) i 2001. Dette er to velkjente navn for alle salsaelskere, siden de har stor innflytelse på salsaverdenen og har bygget seg opp en kredibilitet over lang tid. Det er kanskje verdt å nevne at Laura og Isaac var de to personene som sørget for at salsa ble en del av AAU Junior Olympic Games i 2002? Hvis man skal si at det kun finnes ett verdensmesterskap i salsa må man nesten velge WSF World Salsa Championship.

Hvert år har et mangfold av unge, eldre og håpefulle muligheten til å stikke av med tittelen som verdens beste salsadanser under WSF World Salsa Championship. Det finnes hele 13 kategorier å vinne, noe som bare bekrefter mangfoldet man kan finne innenfor salsasporten. Innenfor disse klassene finner vi kategoriene solo, pardans og lagkonkurranser. Disse er igjen inndelt i grupper basert på alder. Aldersgruppene er som følger; voksne (18+), ungdom (13-17) og junior (under 12 år).

World Salsa Championship

Et par år etter at WSF World Salsa Championship ble startet var det tid for en ny konkurranse som kunne skille mellom de profesjonelle og amatørene. Dette var en alternativ versjon av verdensmesterskapet, grunnlagt av en litt alternativ gjeng med dansere. Salsapromotøren Albert Torres og en gjeng som kalte seg for «Salsa Seven» dannet en ny turnering for å finne en mester i 2005. I World Salsa Championship konkurreres det i fire kategorier, «On 1», «On 2», «Cabaret» og «Groups».

I årene 2010-2015 var World Salsa Championship ikke arrangert, grunnet deres finansielle situasjon. Under et nytt eierskap (World Dance Group) ble derimot konkurransen startet på nytt i 2016, med stor suksess! Forhåpentligvis blir det flere sesonger av en av verdens største salsakonkurranser.

World Latin Dance Cup

Albert Torres er en fyr som liker å ha flere baller i luften samtidig, og startet derfor i 2010 World Latin Dance Cup. I denne turneringen er det flere forskjellige latinske dansestiler som blir mikset sammen i ulike kategorier. Andre dansestiler utenom salsa inkluderer Cha Cha Cha, Bachata og Cumbia. World Latin Dance Cup har blitt arrangert på flere ulike steder i USA, som San Diego, Las Vegas og Miami. Akkurat nå arrangeres konkurransen i Orlando.