Fordeler med å danse salsa

Det er mange fordeler med å danse salsa. Ikke bare gir det glede i forhold til rytme og musikken, men det er også sosialt og ikke minst så gir det også en helsegevinst – det er god trening for både kropp og sjel. Det er sunt å danse og bevege seg, mye sunnere enn mange tror. Mange tenker ikke over at man faktisk gå ned i vekt ved å danse salsa, og det er en morsom måte å gå ned i vekt på. Ikke bare kommer man i bedre form, men vekttapet kommer også med som en bonus.

Dans kroppen sunn

Dans er godt for hjertet og blodomløpet og senker blodtrykket ditt, men er også godt for hele kroppen. Dermed senkes også risikoen for blant annet hjerteinfarkt, og ikke minst får man økt kondisjon på en fin måte. Du får trent opp og styrket mange flere muskler enn du tenker på når du danser salsa. Denne danseformen styrker både armer, skuldre, midje, mage, lår og ben – ganske enkelt fordi alle kroppsdeler er i bevegelse og koordineres i dansen. Du kan faktisk få flatere mage, og du gjør kroppen din mer bevegelig og fleksibel.

En annen fordel er i forhold til hjernen og psyken. Man har det gøy når man danser, det er sosialt, musikken gir glede og det å føle seg i form bygger opp selvtilliten. Det forebygger depresjon og gir selvfølelse. På grunn av de ulike koordineringer i dansen holder man også hjernen i aktivitet.

En sosial trening

Man kan faktisk danse salsa alene eller sammen med andre – altså ha en dansepartner. Uansett er salsa en sosial dans som bringer frem mye glede sammen med andre som også liker å danse. Du møter nye mennesker, du lærer om en annen og spennende kultur og det gir økt energinivå. Og ja, dans holder deg faktisk ung, sprek, spenstig og i god form. Og selv om man ikke har danset så mye fra før av så er det nybegynnerkurs av en grunn. De fleste der har heller ikke danset og begynner av nettopp samme grunn som deg – de vil gjerne lære å danse. Ikke minst har det å danse salsa både bevisste og ubevisste fordeler. Selvfølgelig hjelper den glade rytmiske musikken på at dansefoten begynner å gå, og ikke minst at kroppen får lyst til å bevege seg til de glade og livlige tonene.